Jong Oekraïne stunt tegen Frankrijk op EK onder 21 en mag naar de Olympische Spelen

Noah Hoogenboezem • 01:34, 03-07-2023 / Laatste Update: 00:42, 12-12-2023

Jong Oekraïne heeft voor een gigantische stunt gezorgd op het EK voetbal onder 21 door Frankrijk uit te schakelen. De Oekraïners wonnen in de kwartfinale met 3-1 en mogen daardoor ook nog eens naar de Olympische Spelen.

Frankrijk kwam na 20 minuten op voorsprong door een goal van Rayan Cherki, maar Oekraïne kwam nog voor rust op voorsprong door 2 goals van Georgiy Sudakov. 10 minuten voor tijd leek Elye Wahi de Fransen op 2-2 te zetten, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Artem Bondarenko besliste vlak voor tijd de wedstrijd met de 3e Oekraïense goal.

Olympische Spelen

De overwinning levert Oekraïne niet alleen een plek in de halve finale op, maar ook plaatsing voor de Olympische Spelen van 2024. Frankrijk was al zeker van een plek op de Spelen, want zij zijn het gastland. In totaal gaan er 4 Europese teams naar de Spelen. Naast Oekraïne en Frankrijk zijn dat Spanje en Israël.