Juventus pakt belangrijke driepunter tegen Napoli in strijd om plek 4

Trevor Wagener • 22:50, 07-04-2021 / Laatste Update: 07:56, 08-01-2024

Juventus heeft goede zaken gedaan om (de Champions League-)plek 4 in de Serie A. Woensdagavond werd Napoli verslagen: 2-1.

In een leuke 1e helft kreeg Juventus na 5 minuten al via Cristiano Ronaldo de grootste kans. Hij kopte net naast, maar schoof later op aangeven van Federico Chiesa de openingsgoal binnen. Diezelfde Chiesa kreeg géén penalty na dit discutabele moment.

Over

Napoli moest komen maar kreeg de kansen niet langs Gianluigi Buffon. Juve kwam via Paulo Dybala, die als supersub inviel, op 2-0 en leek de wedstrijd in de tas te hebben. Napoli kreeg in de absolute slotfase wél een pingel, maar de rake inzet van aanvoerder Lorenzo Insigne ging nergens meer om. Juventus is 3e met 59 punten, Napoli 5e met 56 punten.

Koploper Inter won van Sassuolo (2-1) en heeft 11 punten meer dan nummer 2 AC Milan: 71 om 60.