🏆 | WAHNSINN! Bayern München tóch kampioen van Bundesliga na ziek spannende ontknoping

Pim Huberts • 19:32, 27-05-2023 / Laatste Update: 04:34, 12-12-2023

Bayern München is in de 89e minuut van de allerlaatste speelronde tóch kampioen geworden van de Bundesliga. Bayern leek het kampioenschap voor de 2e keer uit handen te geven, maar toen was daar Jamal Musiala. Bayern won met 1-2 van Köln.

Borussia Dortmund verloor van FSV Mainz, maar bleef hoop houden nadat Köln in de 81e minuut 1-1 maakte tegen Bayern. Een gelijkspel was niet genoeg voor Bayern, maar een overwinning wel. De 20-jarige invaller Musiala gaat de geschiedenis boeken in: hij is de held van Bayern.

Dortmund

Vooraf had Dortmund alle kaarten in handen, maar ja... dan moet je wel thuis winnen van middenmoter Mainz. Daar ging het al snel mis. Na 30 minuten stond Dortmund met 0-2 achter en miste Sebastian Haller een penalty. Raphael Guerreiro en Niklas Sule maakten nog de 2-2, maar het mocht niet baten. Een overwinning van Bayern was genoeg.

Historisch

Bij Bayern stonden Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op het kampioenschapsveld. Bayern pakte het kampioenschap voor de 11e keer op rij en voor de 33e keer in de clubgeschiedenis.