Koeman neemt ook geblesseerde jongens (zoals Fati) mee naar bekerfinale

16 april 2021

EPA

Ronald Koeman hoopt op een spoedig herstel van Ansu Fati en reservedoelman Neto. De trainer van FC Barcelona neemt die jongens namelijk gewoon mee naar de Spaanse bekerfinale, tegen Athletic de Bilbao. In totaal gaat Barça met 26 spelers op pad.


Volgens de laatste informatie is de 18-jarige Fati nog niet fit. Koeman neemt vrijwel alle spelers uit zijn selectie mee. Alleen de Braziliaan Philippe Coutinho ontbreekt. Coutinho liet zich begin deze maand opnieuw opereren aan zijn linkerknie. De aanvallende middenvelder komt dit seizoen niet meer in actie.

Nederlandse bende
De Nederlandse brigade, Sergiño Dest en Frenkie de Jong, stapt natuurlijk ook in het vliegtuig. Barcelona verloor vorige week de ‘Clásico’ tegen Real Madrid met 2-1 en staat nu op de derde plaats in La Liga, vlak achter Atlético Madrid en Real. De finale van het toernooi om de Copa del Rey, de Spaanse beker, begint zaterdag om 21:30 uur.

1e prijs voor Koeman?
Barcelona en Athletic de Bilbao troffen elkaar begin dit jaar in de finale van het toernooi om de Spaanse Supercup. De Baskische ploeg won na verlenging met 3-2. Koeman hoopt zaterdag alsnog zijn eerste prijs als trainer van Barcelona te veroveren.