Kwartfinales Europa League: Barça uitgeschakeld, pijnlijk verlies Peter Bosz met Lyon, 'Gio' en Rangers door na verlenging

Sjors Tanis • 01:33, 15-04-2022 / Laatste Update: 13:27, 08-01-2024

FC Barcelona ligt uit de Europa League! De ploeg van trainer Xavi begon zonder de 3 Nederlanders aan de return in de kwartfinales tegen Eintracht Frankfurt en en dat kwam Barça in het eigen Camp Nou duur te staan: 2-3.

Door de 1-1 van vorige week gaat de Duitse club door naar de halve finales. Check hier een verslag én wie de andere halve finalisten zijn.

Eintracht veel sterker in 1e helft

Barça mocht blij zijn dat het zonder Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay 'maar' 0-2 stond bij rust. Eintracht Frankfurt was veel sterker en scoorde dus 2 keer: een penalty van oud-FC Groningen-speler Filip Kostic en een heerlijke pegel van afstand van Rafael Borre.

Invaller Frenkie kan tij niet keren

Frenkie de Jong kwam na de 1e helft in de ploeg en direct ging het beter lopen bij Barça. Pierre-Emerick Aubameyang kreeg een grote kans na een voorzet van Ousmane Dembélé, maar miste de bal. In de 67e minuut besliste Kostic het duel met zijn 2e goal van de partij: 0-3.

De thuisploeg wist de achterstand in de slotfase, ondanks het inbrengen van Luuk de Jong en Memphis Depay, een fraaie late goal van Sergio Busquets (die vlak daarvoor een goal terecht zag worden afgekeurd door de VAR) en een benutte penalty van Memphis, niet meer goed te maken (2-3) en hoeft dit seizoen alleen nog maar de focus te leggen op LaLiga, waar Barça 2e staat. Sam Lammers bleef overigens op de bank bij Eintracht Frankfurt.

Check hier de goal van Busquets:

(tekst gaat verder onder de video)

Bosz uitgeschakeld met Lyon

Peter Bosz ging als trainer van Olympique Lyon pijnlijk onderuit. Zijn team verloor thuis kansloos de return tegen West Ham United: 0-3. Vorige week werd het nog gelijk (1-1) in Engeland. Craig Dawson en Declan Rice scoorden in de 1e helft, Jarrod Bowen deed dat na rust.

Van Bronckhorst na verlenging door met Rangers

Een andere Nederlandse trainer kende wel succes. Giovanni van Bronckhorst was met Rangers FC tegen SC Braga lange tijd op weg naar de halve finales binnen de reguliere speeltijd. Na de 1-0 nederlaag vorige week in de heenwedstrijd in Portugal leidde het team van 'Gio' met Rangers in het eigen Ibrox-stadion bij rust met 2-0. James Tavernier maakte beide goals, waaronder 1 penalty. Die pingel werd gegeven na een overtreding van Tormena, die een rode kaart kreeg vlak voor rust.

Toch dwong Braga met 10 man een verlenging af tegen de Schotse topclub. In de 83e minuut scoorde David Carmo en dus was de stand over 2 duels gelijk: 2-2. In de verlenging was het Kemar Roofe die Rangers naar de halve finales hielp. Braga eindigde de wedstrijd zelfs nog met 9 spelers na 2 gele kaarten binnen de minuut (en dus rood) voor invaller Iuri Medeiros.

Check hier de 1-0 van Rangers tegen Braga:

Eerder op de donderdagavond plaatste Leipzig zich al voor de halve finales ten koste van 3 Nederlanders van Atalanta voor de halve finales van de Europa League.