🎥 | Atlético Madrid verslikt zich op eigen veld in hekkensluiter Levante

Trevor Wagener • 21:56, 16-02-2022 / Laatste Update: 20:09, 08-01-2024

Atlético Madrid is er woensdagavond na bijna 100 minuten voetbal en veel drama niet in geslaagd te winnen van de nummer laatst van de competitie. Het competitieduel in het Wanda Metropolitano tegen Levante ging verloren: 0-1.

Door de nederlaag blijft Atlético 5e staan in La Liga. Concurrent Barcelona heeft even veel punten (39), maar speelde een duel minder: 23 om 24.

Atlético onderuit tegen Levante

Tegen Levante, dat voorafgaand aan dit duel pas 1 competitieduel wist te winnen, ging het enkele minuten na rust mis. Middenvelder Gonzalo Melero kreeg de bal na een knap opgezette aanval met veel vaart achter Jan Oblak.

Atlético kreeg geen penalty na een VAR-moment en probeerde te scoren. Diep in de extra tijd werd een omhaal van Angel Correa nog afgekeurd vanwege een fout in de opbouw van de aanval.

Handhaving wordt nog altijd een groot karwei voor Las Granotas. Het gat met Granada, dat op een veilige 17e plek staat, is 10 punten.