🎥 | Leipzig wint met oud-keeper Heracles van Celtic, Salzburg pakt 3 punten met nipte overwinning

Getty

Jeroen Rooseboom • 22:45, 05-10-2022 / Laatste Update: 09:13, 12-12-2023

RB Leipzig heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Celtic in de Champions League. Bijzonder detail was dat Janis Blaswich, oud-keeper van Heracles, inviel bij de Duitsers. Bij de andere wedstrijd van 18.45 uur won FC Salzburg nipt met 1-0 van Dinamo Zagreb.

RB Leipzig - Celtic

Leipzig begon goed aan de wedstrijd. Er was direct een kansje voor Christopher Nkunku, maar de Fransman scoorde niet. Later was er een grote tegenvaller voor de Duitsers. Keeper Peter Gulacsi viel uit met een knieblessure. Oud-Heraclied Janis Blaswich mocht daarom zijn debuut in de Champions League maken. Nadat er eerst een goal vanwege buitenspel werd afgekeurd, scoorde Nkunku voor het halfuur toch.

Het was duidelijk niet de avond van Celtic-aanvoerder Callum McGregor, want een fout van hem leidde het tegendoelpunt in. 10 minuten later moest hij geblesseerd het veld verlaten. De Schotten speelden niet slecht en testten Blaswich best vaak, maar gingen toch rusten met een 1-0-achterstand.

Wat voor rust niet lukte, gebeurde haast direct na de rust wel: na een fout van Timo Werner scoorde de Portugees Jota de gelijkmaker. Daarna werd het flink chaos op het veld. Eerst werd er een goal van Dominik Szoboszlai van Leipzig afgekeurd en leek er nog weinig aan de hand voor Celtic. Tot Joe Hart besloot om de bal cadeau te doen aan de tegenpartij. Andre Silva was onverbiddelijk en schoot de 2-1 binnen.

De supporters die aanwezig waren in de Red Bull Arena in Leipzig kregen waar voor hun geld. Via een heerlijke aanval draaide diezelfde Silva met een klein kwartier te gaan zichzelf vrij. Hij verschalkte Hart in de linkerhoek. Daarna was het verzet van Celtic wel gebroken. De wedstrijd eindigde met een stand van 3-1.

Check hier de samenvatting:

(tekst gaat verder onder de video)

FC Salzburg - Dinamo Zagreb

Er gebeurde genoeg tijdens de 1e helft in Salzburg. Beide ploegen gingen gelijk op en creëerden een aantal kansen, maar het leidde voor rust niet tot doelpunten. Het was vooral Salzburg wat de overhand had en Dinamo Zagreb wat loerde op de counter met de razendsnelle Mislav Orsic.

Na rust namen de Oostenrijkers echt het initiatief en ze zetten de Kroaten flink onder druk. Dat resulteerde in een penalty voor Salzburg, die feilloos binnen werd geknald door Noah Okafor. Dinamo kon daar de hele 2e helft weinig tegenover zetten. Daarom bleven de 3 punten met deze magere 1-0 overwinning in Salzburg.