🎥 | Lewandowski to the rescue! Barça houdt hoop op 8e finales Champions League na knotsgek slot tegen Inter

Sjors Tanis • 00:59, 13-10-2022 / Laatste Update: 01:55, 12-12-2023

FC Barcelona blijft in de race voor de knock-outfase van de Champions League. Na een knotsgekke slotfase in Camp Nou werd het 3-3 tegen Inter. Invaller Robin Gosens (oud-speler van onder andere Heracles Almelo) leek de bezoekers in de 89e minuut aan de zege te helpen, maar Robert Lewandowski redde Barça in blessuretijd met zijn 2e goal. Check hierboven de samenvatting!

Frenkie de Jong viel na ruim een uur in bij de thuisploeg, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij speelden het hele duel bij de Italianen. Bayern München is koploper in groep C, met de volle buit van 12 punten na 4 (van de 6) speelrondes. Inter volgt met 7 punten, Barça heeft 4 punten. Viktoria Plzen is puntloos hekkensluiter in de CL-groep.

Vreemde actie Piqué

In de 40e minuut kwam FC Barcelona nog op voorsprong tegen Inter via Ousmane Dembélé. Vlak na rust dacht Gerard Piqué een verdedigende situatie onder controle te hebben, maar de ervaren Spanjaard zag Nicolò Barella over het hoofd. De Italiaanse middenvelder schoot raak na een fraaie controle: 1-1.

Lewandowski redt Barça

Door een goal van Inter-spits Lautaro Martínez in de 63e minuut was Champions League-overwintering voor Barça in gevaar. Robert Lewandowski nam de thuisploeg vervolgens bij de hand. Hij leek in de 82e minuut al een punt te redden, maar toen scoorde Gosens in de 89e minuut. In blessuretijd was het slotakkoord toch weer voor Lewa: 3-3.