Lionel Messi met 'hattrick' van grote waarde bij PSG-debuut Sergio Ramos

Proshots

Trevor Wagener • 15:54, 28-11-2021 / Laatste Update: 13:12, 08-01-2024

Paris Saint-Germain is er, bij het debuut van de centrale verdediger Sergio Ramos, in geslaagd het uitduel met Saint-Etienne tot een goed einde te brengen! De koploper van de Ligue 1 leek bij de nummer voorlaatst van de competitie niet verder te komen dan een gelijkspel, maar Ángel di María en Marquinhos beslisten anders in de slotfase: 1-3!

Terwijl het in het zuiden van Frankrijk lichtelijk begon te sneeuwen, kwam de thuisploeg op voorsprong. Denis Bouanga werkte een rebound binnen na goed voorbereidend werk van Wahbi Khazri. De goal bleef staan nadat er even werd gedacht aan buitenspel. De videoscheids besliste anders en dus mocht de sterrenploeg van Mauricio Pochettino aan de bak.

Saint-Etienne met 10 man

De ploeg kreeg daarbij enigszins hulp van scheidsrechter Jérôme Brisard. Hij stuurde Saint-Etienne-verdediger Timothée Kolodziejczak met direct rood naar de kleedkamer na het neerhalen van de 'doorgebroken' Kylian Mbappé. PSG profiteerde meteen.

Op aangeven van Lionel Messi kopte Marquinhos nog voor de pauze de gelijkmaker binnen. In het 2e bedrijf zetten de Parijzenaren meer druk en volgden er ook kansen. Onder meer Messi miste 20 minuten voor het einde een mega-kans.

Passjes Messi

Toch wist de Argentijnse vedette zijn ploeg aan de 3-punter te helpen. Hij zette Ángel di María vrij voor de keeper en zijn landgenoot faalde niet: 1-2! Wel moest PSG voor het sluiten van de markt nog een forse tegenvaller incasseren.

De enkel van Braziliaan Neymar klapte ongelukkig dubbel in een duel. De 29-jarige aanvaller werd met brancard en al afgevoerd en is naar verwachting enkele weken uit de roulatie. In blessuretijd maakte Marquinhos - opnieuw op aangeven van Messi! - met zijn 2e van de middag aan alle onzekerheid een eind. Een hattrick aan assists voor Don Leo!