Lionel Messi wint voor 100e keer met Argentinië op weg naar recordreeks

Eimert Pruis • 10:42, 28-09-2022 / Laatste Update: 23:00, 11-12-2023

Lionel Messi heeft in een oefenwedstrijd van Argentinië met Jamaica zijn 100e overwinning met het nationale elftal gevierd. De Argentijnen wonnen in New Jersey in de VS met 3-0 mede dankzij 2 doelpunten van de vedette van Paris Saint-Germain.

Messi kwam door zijn 2 doelpunten in de 2e helft op 90 treffers voor Argentinië in 164 wedstrijden. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni is nu sinds 2019 35 wedstrijden op rij ongeslagen. Dat zijn er maar 2 minder dan de recordreeks van Italië van 37 wedstrijden op rij zonder nederlaag.

Eerst nog rust

Scaloni had Messi aanvankelijk rust gegeven tegen Jamaica. Voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico begon wel in de basis en Lisandro Martínez viel in de tweede helft in. Julián Álvarez had de Argentijnen al in de 13e minuut op voorsprong gebracht. Messi kwam in de 2e helft in het veld en was in de slotfase in de 86e en 89e minuut trefzeker, de 2e uit een vrije trap. De sterspeler had afgelopen weekend ook al 2 keer gescoord tegen Honduras.