Lionel Messi zegt soort van sorry tegen Louis van Gaal: ‘Wil niet zo worden herinnerd’

30 januari 2023

In de kwartfinale van het WK 2022 hadden de Argentijnen het na hun zege op Oranje maar druk met het bespotten van Nederland. Lionel Messi liet de Maradona in zich de vrije loop, waarmee we bedoelen dat de ooit zo verlegen La Pulga ineens een vuilbekkende straatvechter bleek.


Zo begaf Messi zich richting de Nederlandse dug-out om gebaren te maken richting de toenmalige bondscoach Louis van Gaal. Messi maakte een gebaar dat vroeger zijn landgenoot Riquelme ook maakte. Van Gaal had bij FC Barcelona een moeizame band met Riquelme.

Niet fraai
In gesprek met het Argentijnse radioprogramma Perros de la Calle (wat toepasselijk 'straathonden' betekent) bevestigt Messi dat hij inderdaad naar Riquelme verwees.

Maar ook zegt hij dit: "Toen het uiteindelijk allemaal voorbij was, vond ik het niet fraai wat ik had gedaan. Het was een moment waar de spanning vol op stond. Er was veel nervositeit en dan reageer je soms iets te heftig."

Sorry?
Horen we nou een soort 'sorry' uit Messi's mond? Komen er weldra ook dozen met chocola en bloemen Van Gaals kant op?

Hij besluit het onderwerp met deze opmerking: "Ik zou niet willen dat mensen mij op die manier zullen herinneren, want dat soort dingen kunnen soms gebeuren."