'Liverpool kreeg kansen omdat Real veel druk zette, was over toen het compact werd'

Trevor Wagener • 00:03, 15-04-2021 / Laatste Update: 04:42, 07-01-2024

Ziggo-analist Khalid Boulahrouz gaf een haarscherpe analyse in de rust van het Champions League-duel tussen Liverpool en Real Madrid. De Engelsen moesten al een 1-3 achterstand goed maken, maar in de 2e helft nog steeds aangezien het 0-0 staat. "Real bracht Liverpool in hun spel", zei de oud-international, die verklaarde waarom Liverpool zo gevaarlijk werd in de beginfase.

Doordat de Madrilenen al vroeg op de helft van Liverpool vooruit gingen lopen, kwamen er her en der te veel ruimtes op het veld. Liverpool ging na aanwijzingen van coach Jurgen Klöpp volop in de aanval. Met name Mo Salah en Sadio Mané waren in de openingsfase bedrijvig vanaf beide flanken.

Oude, vertrouwde

Tot goals leidde het niet. De voorzetten van Mané kwamen net niet aan en de kansen die Salah kreeg en creëerde hielp hij zelf om zeep. Nadat Madrid inzakte en korter ging dekken, ging het volgens Boulahrouz beter. "Dan haal je Liverpool uit hun spel. Je zag Karim Benzema eerst nog jagen en omkijken. Daarna veranderde dat en ging het beter."

Ontzettend scherpe en enthousiaste analyse van Boulahrouz bij @ZS_Voetbal. Wat moet @jackvangelder het zwaar hebben op zo’n avond.