🎥 | Luuk de Jong net niet voor 2e keer op rij matchwinner: Granada maakt heel laat gelijk tegen Barça

Sjors Tanis • 21:26, 08-01-2022 / Laatste Update: 05:01, 07-01-2024

Luuk de Jong is net niet voor de 2e week op rij matchwinner geworden voor FC Barcelona in LaLiga. De Nederlandse spits maakte in de uitwedstrijd tegen Granada in LaLiga de openingstreffer, maar in de 89e minuut viel de gelijkmaker: 1-1.

Frenkie de Jong ontbrak in Granada wegens een kuitblessure, Memphis Depay maakte zijn rentree na een hamstringblessure.

Luuk dicht bij goal in 1e helft

Al in de 1e helft was Luuk de Jong meerdere keren dicht bij een goal. Hij scoorde zelfs in de 10e minuut, maar dat feest ging niet door omdat Gavi eerder tijdens de aanval buitenspel stond. Even later maakte de De Jong bijna een wereldgoal, maar zijn scorpion kick ging net over.

Marco van Basten zei tijdens de rust bij Ziggo Sport dat hij vond dat de goal van Luuk de Jong onterecht werd afgekeurd. Check de beelden hieronder.

(tekst gaat verder onder de video)

Wel raak in 2e helft

Na rust bleef Barça op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er in de 57e minuut. De voorzet was van Dani Alves en Luuk de Jong kopte keurig raak. Vorige week scoorde de spits ook al in LaLiga. In de 60e minuut kwam Depay, die terugkeerde na een blessure, in het veld voor Luuk de Jong. Barça moest na 80 minuten met 10 man verder na een 2e gele kaart voor Gavi. In de 89e minuut viel dan ook de gelijkmaker via Antonio Puertas.

Op de ranglijst heeft FC Barcelona 32 punten na 20 wedstrijden. Koploper Real Madrid heeft al 46 punten na 20 duels. Granada heeft 24 punten, ook na 20 wedstrijden.