🎥 | Lyon schakelt Monaco uit: PSG en Lille nu dé titelkandidaten in Frankrijk

Brian Vesseur • 00:59, 03-05-2021 / Laatste Update: 20:08, 13-12-2023

Olympique Lyon heeft zondagavond AS Monaco verslagen. Daardoor lijkt Monaco nu uitgeschakeld voor de titel: bij een zege kwam Monaco op 2 punten van koploper Lille, nu is het gat 5 punten. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen in de Franse Ligue 1.

Lyon staat nu op 1 punt van Monaco. De ploeg van Memphis Depay heeft 70 punten. Koploper Lille staat op 76, PSG heeft er eentje minder (75).

Doelpuntenmakers

Kevin Volland opende de score voor Monaco, Memphis Depay en Marcelo zorgden in de 2e helft voor een Lyon-voorsprong: 2-1. Wissam Ben Yedder maakte er in de slotfase met een panenka gelijk van. Rayan Cherki - koud in het veld - zorgde in de 89e minuut voor de winnende goal. Maxence Caqueruet (Lyon) kreeg in de 70e minuut rood.

Nederlandse inbreng

Memphis Depay was basisspeler (en aanvoerder) bij de bezoekers, bij de thuisploeg zat Willem Geubbels - een Fransman met Nederlands bloed - op de bank.