🎥 | FA Cup: Manchester City sloopt Chelsea, blamage voor Villa tegen vierdeklasser

Trevor Wagener • 20:26, 08-01-2023 / Laatste Update: 12:11, 07-01-2024

Manchester City heeft zich met veel machtsvertoon geplaatst voor de laatste 16-ronde in het toernooi om de FA Cup. Zondagavond werd Chelsea van de eigen mat in het Etihad Stadium geveegd: 4-0!

Riyad Mahrez opende na 23 minuten de score, en een kwartier verder - en treffers van Julian Alvarez (penalty) en Phil Foden later - stond het al 3-0. In de rust wisselde manager Graham Potter Mateo Kovacic en Kai Havertz voor Detro Fofana en Denis Zakaria, maar kon in de 2e helft geen potten breken.

City, dat in de 2e helft ietsje rustiger aandeed, domineerde de wedstrijd tot aan het allerlaatste fluitsignaal. Kort voor het einde bepaalde Mahrez, nadat Foden een penalty 'versierde' de eindstand. (zie de overige uitslagen onder de video's!)

Aston Villa - Stevenage 1-2

Duels die gelijk eindigen in deze fase van het FA Cup-toernooi gaan op 'replay', en worden dus overgespeeld.