🎥 | Manchester City en Erling Haaland maken gehakt van FC Kopenhagen

Jeroen Rooseboom • 00:50, 06-10-2022 / Laatste Update: 05:11, 12-12-2023

Manchester City heeft woensdagavond zeer eenvoudig gewonnen van FC Kopenhagen. De arme Denen mogen keeper Kamil Grabara bedanken dat het 'maar' 5-0 werd. Uiteraard was Erling Haaland weer de grote man met 2 goals.

Er stond ook in deze wedstrijd weer geen maat op Haaland. Al na 7 minuten legde hij de bal keurig in de hoek na een voorzet van João Cancelo.

Na een halfuur spelen was het weer raak voor Haaland en City. Ditmaal kreeg de Noor een simpele intikker voor zijn voeten. Hij faalde niet en zette zijn ploeg op een 2-0-voorsprong. Het had ondertussen ook al 5-0 kunnen staan, maar daarvoor keepte Grabara te goed.

Kan dan alleen Haaland scoren voor Manchester City? 'Nee hoor, dat kan ik ook', dacht Davit Khocholova, verdediger van Kopenhagen. Hij tikte een voorzet van Jack Grealish eigenhandig achter zijn doelman en dus was de stand bij rust 3-0.

Geen hattrick

Helaas voor Haaland zou het hem deze wedstrijd niet gaan lukken om een hattrick te maken, want trainer Pep Guardiola liet hem tijdens de rust in de kleedkamer achter voor Cole Palmer. Maar ook zonder de Noorse gigant gingen The Citizens door met scoren. 10 minuten na rust bracht Riyad Mahrez de score op 4-0 uit een penalty.

Daarna duurde het even voordat er weer werd gescoord. Tenminste, voor City-begrippen. De 22-jarige Julian Alvarez maakte er op aangeven 5-0 van.

FC Kopenhagen had, zoals verwacht, helemaal niks in te brengen tegen het grote Manchester City. De rest van het elftal mag keeper Grabara op de blote knietjes bedanken dat het 'maar' 5-0 is geworden.