🎥 | Manchester City ruikt nieuwe Premier League-titel na nipte zege op Chelsea

Eimert Pruis • 16:23, 15-01-2022 / Laatste Update: 18:52, 07-01-2024

Manchester City kan zich eigenlijk al gaan opmaken voor een nieuw titelfeestje. De dikke koploper van de Premier League won zaterdag nipt van eerste achtervolger Chelsea: 1-0. Een schitterende goal van Kevin De Bruyne maakte het verschil.

In het Etihad Stadium begon City goed. Chelsea probeerde, zoals wel vaker, gevaarlijk te worden via de counter. Daar slaagden de bezoekers totaal niet in. In de 1e helft waren de 'Citizens' duidelijk beter. Tot veel grote kansen leidde dat niet. Wel veel balbezit en corners voor City.

1 kans had een doelpunt MOETEN opleveren. Een fout achterin bij Chelsea zorgde dat Jack Grealish de bal plotseling voor zijn voeten kreeg. 1-op-1 met Kepa Arrizabalaga kreeg de Engelse middenvelder de bal er niet.

Grealish had dé kans op de 1-0 in de 1e helft

Lukaku moet scoren

Na de slechte 1e helft, kwam Chelsea wel goed uit de kleedkamer voor het 2e bedrijf. Romelu Lukaku was onzichtbaar in de 1e helft, maar stormde als een herboren jonge hond op doelman Ederson af. De Braziliaanse goalie bleef kijken naar de bal en redde uitstekend. Ook een kans die eigenlijk een doelpunt had moeten opleveren.

Chelsea kreeg daarna nog wat kleine kansjes, maar ook Hakim Ziyech deelde mee in de Londense malaise. De technische middenvelder had totaal zijn dag niet en werd in de 69e minuut gewisseld. Een minuutje later stond het 1-0 voor City.

Lukaku faalt

Sterling jankt, De Bruyne juicht

Raheem Sterling had al een paar keer geschreeuwd om een penalty, maar de scheids vond dat hij zich aanstelde. Een andere speler van City was veel dichter bij de 1-0. Kevin De Bruyne was weer eens dé uitblinker bij de ploeg van coach Pep Guardiola. De Belg schoot eerst bijna een vrije trap binnen en later kreeg hij weer de bal in goede positie.

Hij draaide weg, liep een tegenstander voorbij en krulde de bal heerlijk binnen. De Bruyne schreeuwde het uit met zijn medespelers. Iedereen in het Etihad wist dat dit wel eens de beslissing kan zijn voor de titel.

City staat namelijk liefst 13 punten voor op Chelsea. Liverpool is nu de 'grote concurrent'. De 'Reds' staan 14 punten achter, maar hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan de huidige (en waarschijnlijk nieuwe) landskampioen.