Manchester City struikelt in laatste wedstrijd voor WK over Brentford

Bart van der Wijst • 16:37, 12-11-2022 / Laatste Update: 06:54, 12-12-2023

De spelers van Manchester City vertrekken met een zure nasmaak richting het WK. De laatste wedstrijd in de Premier League voor de onderbreking ging verloren. Diep in blessuretijd maakte Brentford de stunt compleet: 1-2.

De bezoekers kwamen brutaal op voorsprong in het Etihad Stadium. Spits Ivan Toney maakte met het hoofd de 0-1. Na het doelpunt deed Toney zijn vingers in zijn oren, wellicht als boodschap voor bondscoach Gareth Southgate die hem niet meenam naar het WK.

Schade hersteld

ManCity voerde het tempo na de goal van Toney op, maar Brentford verdedigde prima. In de slotfase van de 1e helft regende het penaltyclaims vanuit de thuisploeg. Eerst vanwege een handsbal en later vanwege vermeende overtredingen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne.

Alle claims werden door scheidsrechter Peter Bankes en de VAR verworpen. Toch was de storm van Manchester City het dappere Brentford voor rust nog te machtig. Phil Foden maakte de 1-1.

Toney Man of the Match

Na de pauze probeerde de thuisploeg door de muur van Brentford heen te breken, alleen dat lukte maar niet. João Cancelo probeerde nog een strafschop te forceren, alleen hij kreeg geen voor een schwalbe.

Door alle onderbrekingen kreeg Manchester City er na 90 minuten 10 minuten bij om nog 3 punten te forceren. De goal viel alleen aan de andere kant, via opnieuw Ivan Toney. Hij haalde zijn gram bij bondscoach Southgate.

Koploper Arsenal kan zaterdagavond tegen Wolves (20.45 uur) profiteren van de misstap van de nummer 2.