Te koop: wedstrijdshirt Sergio Agüero van Man City’s titelwinst in 2012

9 mei 2022

Proshots
Manchester City QPR 2012 Goal Sergio Aguero Shirt Geveild Catalogus Graham Budd

Voetbalverzamelaars en -historici, opgelet! Hét shirt dat Manchester City-legende Sergio Agüero droeg tijdens dé kampioenswedstrijd tegen Queens Park Rangers in het seizoen 2011/2012 wordt geveild. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel.


Agüero bezorgde Manchester City destijds de landstitel door in de allerlaatste seconde tegen QPR de 3-2 binnen te schieten. Hierdoor klom City op de ranglijst alsnog over stadsrivaal Manchester United heen. Het betekende de 1e landstitel voor City in de clubgeschiedenis.

Goede doel
Het shirt dat de Argentijn destijds droeg, ging naderhand naar de welbekende sportcatalogus van Graham Bud Auctions. Zij denken dat het shirt minimaal 30.000 pond op moet leveren. Experts daarentegen denken dat het shirt veel meer, misschien zelfs miljoenen, op zal leveren omdat het onderdeel was van misschien wel het meest iconische sportmoment in de Engelse Premier League ooit.

Agüero moest vorig jaar vanwege medische redenen op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn actieve loopbaan als profvoetballer zetten. Na het kampioenschap in 2012 gaf hij hét shirt aan de materiaalman, die ervoor zorgde dat het bij Graham Budd belandde.

Agüeroooo's shirt
Het shirt is uiteraard voorzien van het officiële Umbro-, Manchester City- en Premier League logo. Eerder ging het 'Hand van God'-shirt van Diego Maradona, waarmee hij in 1986 Engeland een nationaal trauma bezorgde, voor het megabedrag van 7,14 miljoen pond onder de hamer.

Zondag versloeg Manchester City Newcastle United op eigen veld (5-0) en zette daarmee een belangrijke stap richting de landstitel. Om te vieren dat Agüero's doelpunt 10 jaar geleden viel, liepen de City-spelers warm in speciale, aan Agüero opgedragen, warming up-shirtjes.