Manchester United-fan Usain Bolt dolblij met Erik ten Hag: ‘Weer leuk om voor United te zijn’

20 september 2022

Getty/AFP
usain-bolt-fan-manchester-united-blij-met-erik-ten-hag-trainer-weer-leuk-om-voor-united-te-zijn

Er is geen dag in het leven van sprintlegende Usain Bolt dat hij niet aan voetbalclub Manchester United denkt. Tijdens een kort bezoek aan Nederland spreekt hij tegen het Algemeen Dagblad hoopvol over de toekomst van de door Erik Ten Hag gecoachte club.


"Als hij de spelers zou krijgen die hij wilde, wist ik dat hij voor succes zou gaan zorgen", aldus Bolt.

Credits naar Ten Hag
Het waren zware jaren voor de hartstochtelijke voetbalfan Bolt. Supporter van een topclub in verval. Hoe zwaar het nu is? "Niet meer zo zwaar", zegt de 3 dagen in Nederland aanwezige Jamaicaan, hardop lachend.

"En dat komt door de coach. Door Erik ten Hag is het weer leuk om voor United te zijn. Als hij de spelers zou krijgen die hij wilde, wist ik dat hij voor succes zou gaan zorgen. En ze hebben nu zelfs een aantal oude bekenden van hem gehaald, een paar van Ajax en spelers die hij al goed kende. Het team ziet er best goed uit."

In 2024 kampioen?
Met spelers als Antony, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia bezet Manchester United na een moeilijke, turbulente start inmiddels de 5e plaats in de Premier League. "Hij is een goede coach. Dat heeft hij hier in Nederland al bewezen. Alsnog gaat het een moeilijk seizoen worden, ook door de WK dit najaar en alle wedstrijden die elkaar zo snel opvolgen. Maar ik denk dat we dit seizoen in de top 4 eindigen en volgend jaar mee kunnen doen om de titel. Ik ben gewoon blij dat we in elk geval weer winnen."