TEN HAG EN MALACIA DOEN HET: Manchester United wint met 2-1 van Liverpool

Getty

Jeroen Rooseboom • 00:53, 23-08-2022 / Laatste Update: 22:49, 07-01-2024

Manchester United heeft de vieze smaak van het begin van dit seizoen bijzonder goed weten weg te spoelen. In eigen huis zorgden de mannen van coach Erik ten Hag, inclusief de hele wedstrijd spelende Tyrell Malacia, voor een ongelooflijke stunt door met 2-1 van Liverpool te winnen.

United begon erg fris aan de wedstrijd. De ploeg was totaal onherkenbaar in vergelijking met hoe we ze eerder dit seizoen hebben gezien. Die frisheid resulteerde in de 10e minuut in de 1e kans van de wedstrijd. Anthony Elanga raakte de paal na goed doorzetten van Bruno Fernandes.

Goal Sancho

Kort daarna was het Jadon Sancho die ervoor zorgde dat Old Trafford ontplofte. Na een knappe aanval over meerdere schijven kapte en draaide hij de verdediging van Liverpool helemaal kleurenblind. Daarna kon hij de bal eenvoudig achter doelman Alisson Becker werken.

1-0 voor Manchester United! 👏

Jadon Sancho nam de tijd en schiet raak. Hij maakt namens Manchester United het eerste doelpunt van het seizoen.

— Viaplay Sport Nederland (@viaplaysportnl) August 22, 2022

Liverpool wist niet wat het overkwam. Tot de goal van Sancho had de ploeg van Jürgen Klopp nog geen kans gehad. Die volgde kort daarna, met een schotje van Luis Díaz. Maar ook daarna bleef United sterk spelen. De enige grote kans op een doelpunt voor rust moest zelfs van een speler van The Reds komen.

Fernandes knalde de bal uit een corner van Liverpool bijna keihard in zijn eigen doel, maar hij zag zijn schot tegen ploegmakker Lisandro Martínez vliegen. United zal blij geweest zijn dat het met 1-0 de rust haalde.

2e helft

De sfeer was ook na rust uitstekend op Old Trafford. Er was weinig te merken van de protesten die voor de wedstrijd buiten het stadion werden gevoerd. Het was helemaal feest toen Marcus Rashford in de 53e minuut voor de 2-0 zorgde. Het leek er even op dat het buitenspel was, maar de VAR zag dat het goed was en het doelpunt stond.

Marcus Rashford zet Manchester United op 2-0! :fire:

De VAR besluit dat het geen buitenspel is en dus blijft het doelpunt staan. Kan Liverpool nog terugkomen?

:point_right: https://t.co/GWGJuLr16t#ViaplayVoetbal #ViaplaySportNL #PremierLeague #MANLIV pic.twitter.com/Ad6DpWxGU4

Kort daarna was Rashford opnieuw dicht bij een doelpunt. Liverpool kreeg daarna wel wat meer het overwicht, maar Virgil van Dijk en zijn mannen wisten maar geen grote kansen te creëren. Wie positief opviel was Malacia. De van Feyenoord overgekomen linksback maakte zijn debuut in de basis en zorgde ervoor dat Mohamed Salah, toch niet de minste, totaal niet gevaarlijk kon worden.

Toch kon Malacia niet voorkomen dat Salah de 2-1 binnenkopte 10 minuten voor het einde. Hij scoorde uit een rebound na een goede save van David de Gea. Daarna nam de druk van Liverpool op het doel van Manchester United verder toe, maar United had de laatste kansen.

CR7

Cristiano Ronaldo kwam met nog 5 minuten op de klok binnen de lijnen. Trainer Ten Hag liet ook Donny van de Beek nog invallen. Met 5 minuten blessuretijd op de klok kwam Antony Martial, ook ingevallen, nog in de buurt van Alisson, maar het lukte hem niet om de Braziliaan te passeren. Een luid gejuich steeg op uit Old Trafford toen scheidsrechter Michael Oliver affloot: United won met 2-1.