Mark van Bommel wint met alle Nederlanders bij Antwerp de Belgische beker

Bart van der Wijst • 18:39, 30-04-2023 / Laatste Update: 09:20, 12-12-2023

Mark van Bommel heeft in zijn 1e seizoen als trainer bij Royal Antwerp de Belgische beker gewonnen. In de finale van de Croky Cup was zijn ploeg met 2-0 te sterk voor KV Mechelen. Vincent Janssen hielp Antwerp een eind op weg met een rake penalty.

Voor rust kreeg Antwerp een strafschop. Janssen bewees daarbij dat hij daarin een specialist is. De oud-international scoorde poging 1, maar moest hem opnieuw nemen omdat de scheids niet had gefloten. Janssen bleef echter gefocust en schoot daarna feilloos de 1-0 binnen (zie video boven).

Feest

De marge bleef lange tijd 1 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De voor Janssen ingevallen Michel Ange Balikwisha maakte 10 minuten voor tijd de bevrijdende 2-0.

Dus kon Van Bommel samen met zijn Nederlandse staf en spelers Janssen, Calvin Stengs, Gyrano Kerk en Jurgen Ekkelenkamp feestvieren na afloop. Proost, mannen!