Marseille wint CL-potje zonder fans dankzij blunderende en weggestuurde Sporting-goalie

AFP

Eimert Pruis • 23:01, 04-10-2022 / Laatste Update: 13:46, 07-01-2024

Olympique Marseille heeft de laatste strohalm gegrepen in de Champions League. In een wedstrijd zonder fans, maar waarin (vooral in de 1e helft) van alles gebeurde, versloeg Marseille Sporting CP met 4-1.

De Marseille-fans moesten weer eens een straf uitzitten omdat ze zich misdroegen. Zij zaten thuis klaar voor de buis toen de wedstrijd nog niet begonnen was. Sporting-spelers en coach stonden in de file, waardoor de wedstrijd uiteindelijk 20 minuten later begon.

Supersnelle goal

Om het nog erger te maken voor Marseille, stond Sporting binnen de minuut al voor. Trincão trok naar binnen en schoot fraai raak. Zijn doelpunt na 51 seconden was het snelste doelpunt in de Champions League ooit gemaakt voor Sporting. Ook was het de snelste goal in deze CL-editie.

Bijna zelfs 0-2

Niet veel later had Sporting een grote kans om de score uit te breiden. Pedro Gonçalves miste 1-op-1. En toen was het de beurt aan Antonio Adán.

Blunders en rood Sporting-keeper

De keeper van Sporting blunderde en blunderde en pakte ook nog rood omdat hij de bal een meter buiten zijn gebied wegsloeg. Zo was de wedstrijd in korte tijd beslist. Zeker omdat zijn opvolger onder de lat Franco Israel ook een fout maakte. Alexis Sánchez, Amine Harit en Leonardo Balerdi waren de doelpuntenmakers.

Ondanks het gebrek aan fans in Marseille ging het er soms toch verhit aan toe

Verhit potje ondanks gebrek aan fans

Vooral in de 1e helft was het potje verhit. Sporting, dat de eerste 2 wedstrijden in de groep verrassend gewonnen had, wist al snel dat er geen eer meer te behalen viel. Het zorgde nog wel voor wat frustratie. Aan beide kanten overigens. Jeremiah St. Juste pakte ook nog geel en mocht niet meer terugkomen van zijn coach voor de 2e helft. In de slotfase maakte Chancel Mbemba er nog 4-1 van.