🎥 | Memphis Depay doet even voor hoe je de perfecte penalty neemt en bezorgt Barcelona 3 punten

Bart van der Wijst • 19:10, 06-03-2022 / Laatste Update: 11:23, 08-01-2024

Invaller Memphis Depay heeft FC Barcelona 3 hele belangrijke punten bezorgd. De Nederlander mocht kort voor tijd aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet. Sterker nog, Memphis nam misschien wel de beste penalty ooit genomen. Barça won met 2-1 op bezoek bij Elche.

In het druilerige Elche werd het een lastige middag voor FC Barcelona. De thuisploeg nam via aanvoerder Fidel Chaves brutaal de leiding vlak voor rust.

Super subs

Bij FC Barcelona begon Frenkie de Jong als enige Nederlander in de basis. Hij kon niet voorkomen dat Elche op voorsprong kwam. In de rust greep Xavi in. Hij bracht Ferran Torres voor Gavi. Met succes, want een kwartier later zette Torres de 1-1 op het scorebord.

Xavi bleek later echt over een gouden pik te beschikken. Hij bracht Memphis binnen de lijnen en ook dat leverde succes op. De Nederlander mocht een penalty nemen en schoot de bal vast in de kruising.

Stand

Door de overwinning blijft Barcelona voor de 11e keer op rij ongeslagen in LaLiga. De ploeg van trainer Xavi staat 3e met 48 punten uit 26 wedstrijden. Koploper Real Madrid heeft er 15 meer, maar ook een wedstrijd meer.