Milanese clublegende Andriy Shevchenko na 2 maanden al ontslagen als coach bij Genoa

15 januari 2022

Getty Images
Andriy Shevchenko

Genoa heeft al na 2 maanden hoofdtrainer Andriy Shevchenko ontslagen. De 45-jarige Oekraïner werd begin november aangesteld als opvolger van de ontslagen Davide Ballardini, maar het leidde niet tot betere resultaten.


Genoa staat met 12 punten uit 21 wedstrijden voorlaatste in de Serie A, met alleen Salernitana (11 punten) onder zich.

De club uit Genua pakte slechts 3 punten onder leiding van Shevchenko. Met de voormalige topschutter van Dynamo Kiev en AC Milan op de bank kwam Genoa ook bijzonder moeizaam tot scoren. In 9 competitieduels maakte de ploeg slechts 3 doelpunten. Deze week verloor de ploeg van Shevchenko in het Italiaanse bekertoernooi na verlenging met 3-1 bij AC Milan.

Beste voetballer van Europa
Shevchenko maakte zelf bijna 130 doelpunten in de Serie A voor Milan, waarmee hij in 2003 de Champions League won en een jaar later de landstitel. De Oekraïner kreeg in 2004 de Gouden Bal, als beste voetballer van Europa.

De Oekraïense voetballegende was de afgelopen 5 jaar bondscoach van de nationale ploeg. Oekraïne bereikte onder zijn leiding de kwartfinales op het EK van vorig jaar. De bondscoach besloot daarna zijn contract niet te verlengen.