Moeder van Cristiano Ronaldo’s slachtoffer reageert: ‘Hij is een autistische jongen die is aangevallen door een voetballer’

10 april 2022

ProShots

Misschien heeft iedereen weleens het gevoel dat-ie het liefst iets kapot zou gooien. Dan is het verstandig om tot 10 te tellen of even uit de buurt te blijven van dingen die je kapot kunt gooien.


Dat lukte Cristiano Ronaldo zaterdag niet. Hij zag een mobiele telefoon. trok die uit de handen van de eigenaar en smeet die kapot. Later die dag zei hij (op social media) sorry tegen de jongen van wie het toestel was.

De moeder van de jongen heeft gereageerd. Sarah Kelly, zo heet ze, legt uit dat haar zoon van 14 autistisch is. "Je kunt aan de blauwe plek zien dat hij contact heeft gemaakt. Ik kan gewoon niet geloven dat ik hierover moet praten", zegt ze tegen The Liverpool Echo.

Filmen
Het was de 1e keer dat haar zoon naar een match van Everton ging. Zo ging het na afloop, in de woorden van Sarah:

"Na het laatste fluitsignaal kwamen de spelers het veld af gelopen. Wij stonden in Park End, dus we waren vlak bij de tunnel waar ze langs kwamen lopen. Mijn zoon was daar om ze allemaal te filmen."

Wond
"Toen liet hij zijn telefoon zakken omdat Ronaldo zijn sok naar beneden trok omdat zijn been bloedde. Mijn zoon liet alleen zijn telefoon zakken, zonder iets te zeggen. Ronaldo liep vervolgens voorbij en sloeg de telefoon met een vreselijk humeur uit de handen en liep door."

De jongen was thuis behoorlijk overstuur. "Hij is een autistische jongen die is aangevallen door een voetballer, zo zie ik het als moeder."

Politie
De politie van Liverpool gaat de zaak onderzoeken. Daartoe worden de beelden bestudeerd en gesprekken gehouden met ooggetuigen.