Nieuw seizoen, zelfde ellende: Barça kan nieuwe spelers niet inschrijven door salarisplafond

22 juli 2022

Getty Images

FC Barcelona kampt nog altijd met de nodige financiële problemen. Daardoor kan onder meer topspits Robert Lewandowski vooralsnog niet worden ingeschreven voor LaLiga, zo weet BILD. De reden daarvoor is het salarisplafond dat sinds vorig seizoen is ingesteld in de Spaanse competitie.


Barcelona gaf deze transferperiode al meer dan 100 miljoen euro uit door Lewandowski en Raphinha te halen. Daartegenover staat het vertrek van Philippe Coutinho voor 20 miljoen euro. Verder ving Barça ook nog 3 miljoen euro vergoeding voor het verhuren van Francisco Trinçao.

TV-rechten
Hoe Barcelona ondanks die miljard euro aan schuld toch spelers kon halen? Heel simpel: ze verkochten de tv-rechten aan Sixth Street. Daar ontving de Spaanse topclub zo'n 500 miljoen euro voor.

Salarisplafond
Toch kunnen ze met al dat geld niet de problemen in het salarishuis wegwerken. Ook nieuwkomers Franck Kessié en Andreas Christensen kunnen nog niet worden ingeschreven. Barcelona zit momenteel 144,3 miljoen euro boven het salarisplafond.

De club weet wat het moet doen om dat weg te werken, namelijk verkopen. Frenkie de Jong en Memphis Depay staan op de nominatie om te vertrekken en ook grootverdiener Samuel Umtiti moet ophoepelen.

Barcelona opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano op 13 augustus.