Ook deze clubs spelen zoals AS Monaco in een buitenlandse competitie

9 augustus 2022

Pro Shots

Dinsdag speelt PSV thuis tegen AS Monaco (check de tv-gids!) in de 3e voorronde van de Champions League. De club uit Monaco komt uit in de Franse competitie. Sterker nog: de Monegasken werden 8 keer landskampioen van Frankrijk!


Monaco is een dwergstaatje en heeft simpelweg niet genoeg inwoners en faciliteiten om een robuuste voetbalcompetitie op te zetten. Daarom is Monaco toegelaten tot de Franse competitie. Toch blijft het gek. Stel je voor dat we de Luxemburgse kampioen F91 Dudelange ook maar een plekkie geven in de Eredivisie...

Toch gebeurt het vaker en dan uiteraard vooral met clubs uit piepkleine landjes. Al zijn er uitzonderingen, check maar!

San Marino Calcio
De club uit San Marino speelt in het Italiaanse voetbalsysteem, in de Serie D.

FC Andorra
Deze club uit Andorra is opgenomen in het Spaanse voetbalhuis. In 1994 wonnen ze de Copa Catalunya! Gerard Pique is de eigenaar. Nu spelen ze op het 4e Spaanse niveau.

FC Vaduz
De club uit Liechtenstein is liefdevol geadopteerd door de Zwitserse competitie. Ze kwamen 4 jaar uit in de hoogste divisie, nu spelen ze in de 2e hoogste divisie.

Cardiff City
De club uit Wales speelt al sinds 1920 in de Engelse competitie. Vorig seizoen degradeerden ze uit de Premier League. In 1927 won Cardiff de FA Cup.

Wellington Phoenix
Deze Nieuw-Zeelandse club speelt in de Australische A-league. Opmerkelijk: Australië hoort bij de Aziatische voetbalbond, Nieuw-Zeeland bij de Oceanische bond.

Toronto FC
De Canadese club komt uit in de Amerikaanse Major League Soccer. In totaal 3 Canadese clubs hebben dat voorrecht. Toronto is de succesvolste. Ze wonnen in 2017 de MLS Cup.