Op slot! Bayern-verdediger Lucas Hernández moet de gevangenis in

13 oktober 2021

Getty
Lucas Hernandez Gevangenisstraf Amelia de la Osa Llorente Vrouw Mishandeling

Lucas Hernández mag een nieuwe oplossing vinden voor een oud-probleempje. De 25-jarige Franse verdediger van Bayern München moet zich zo snel mogelijk melden in Spanje voor een gevangenisstraf.


Volgens het medium AS negeerde Hernández een contactverbod en moet hij daarvoor nog een straf uitzitten. De verdediger moet zich volgende week melden bij de Spaanse rechtbank, waarna hij zijn detentie uit moet zitten.

"De heer Lucas François Bernard Hernández moet op 19 oktober 2021 om 11.00 uur voor de rechtbank verschijnen. Ook wordt hij persoonlijk verzocht om binnen 10 dagen vrijwillig te komen naar een penitentiair centrum naar keuze", schreef de rechtbank.

Relationele sfeer
Jaren geleden kreeg Hernández een officieel contactverbod. Na een ruzie met zijn vrouw Amelia de la Osa Llorente mocht hij niet meer haar communiceren. Hernández, destijds nog speler van Atlético Madrid, deed dat wel en werd na een vakantie in Miami - met Amelia, ja - opgepakt op de luchthaven van Madrid.

Hernández werd vastgehouden, maar al snel vrijgelaten. De aanklager van Spanje liet het er niet bij zitten: die eiste 1 jaar gevangenisstraf. Hierna maakten Hernández' advocaten werk van de zaak. De rechter vond dat Hernández 1 jaar moest brommen. Helemaal nadat hij zijn 1e taakstraf nog niet had afgerond.

En nu?
Alleen de rechter kan Hernández nog uit de cel houden. De back zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw in beroep gaan. Bayern heeft nog niet op het nieuws gereageerd. De Duitse topclub was volgens Duitse media niet op de hoogte van de lopende zaak. Met de Franse nationale ploeg en broer Theo won Hernández afgelopen week nog de Nations League.