🎥 | Patrick Vieira geeft provocerende Everton-fan een rotschop bij pitch invasion

20 mei 2022

Everton bleef donderdagavond op waanzinnige wijze in de Premier League. De ploeg van Frank Lampard boog een 2-0-achterstand om in eigen huis tegen Crystal Palace om uiteindelijk met 3-2 te winnen. Een pitch invasion volgde uiteraard na het laatste fluitsignaal, maar daarbij liet Palace-trainer Vieira zich gaan. Hij schopte een fan van Everton naar de grond.


Terwijl hossende supporters van Everton het veld betraden, moest Vieira helemaal naar de andere kant van het veld lopen naar de kleedkamer. Op zijn weg daar naartoe ging het mis. Een fan van Everton die het bloed onder de nagels vandaan haalde bij Vieira kreeg een rotschop. Bekijk de beelden hierboven.

Lampard
"Ik voel mee met Patrick. Ik kwam hem aan het einde van de wedstrijd niet meer tegen. Ik zou hebben gezegd:'Kom met ons mee', hoewel hij dat misschien niet gewild zou hebben. Natuurlijk rende hij 80 meter over het veld en dat is niet gemakkelijk", zei Everton-trainer Frank Lampard.

Lampard kon zich wel vinden in alle gekte. "Als het op de juiste manier gebeurt, laat ze dan op het veld blijven, laat de supporters hun moment hebben. Zolang ze zich gedragen, geen probleem", aldus Lampard.

Vieira wilde niet reageren op het incident.

Check hieronder de beelden die de fan nam (overigens behoren de beelden niet tot het Twitter-account dat ze deelt)