Pech voor Xavi: Pedri door blunders medische staf FC Barcelona nóg langer eruit

25 november 2021

Getty Images

Slecht nieuws voor Xavi, FC Barcelona en vooral voor Pedri zelf: de kersverse Golden Boy is pas vanaf 2022 weer inzetbaar. Dat schrijft het Spaanse AS. Pedri heeft een terugval in zijn dijbeenblessure nadat er fouten zijn gemaakt door de medische staf.


Pedri speelde zijn laatste wedstrijd op 29 september, destijds nog onder Ronald Koeman. Sindsdien sukkelt hij met zijn blessure. Inmiddels zou hij op een dood spoor zitten, weet AS.

Opnieuw beginnen
Xavi is het beu en heeft besloten om Pedri door Carles Nogueira, hoofd fysiotherapie, te laten behandelen. "Pedri zal pas in januari beschikbaar zijn", liet AS optekenen uit de mond van Xavi. Tot de winterstop speelt FC Barcelona nog 6 officiële wedstrijden.

Golden Boy
Pedri, die donderdag 19 kaarsjes uitblaast, werd eerder deze week uitgeroepen tot Golden Boy. De jonge middenvelder kende een uitstekend debuutjaar bij FC Barcelona, speelde een goed EK en ging met Spanje naar de Olympische Spelen. In totaal speelde hij vorig seizoen 74 wedstrijden, wellicht heeft dat niet meegeholpen bij zijn blessure.