Peter Bosz met Olympique Lyon niet verder dan gelijkspel tegen Toulouse

Joris Kaper • 00:52, 08-10-2022 / Laatste Update: 02:36, 12-12-2023

Het lukt Peter Bosz vooralsnog niet om de twijfels over zijn trainerschap weg te nemen bij Olympique Lyon. De Nederlandse coach kwam vrijdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter Toulouse.

Peter Bosz had flink wat landgenoten op bezoek met de bij Toulouse spelende Thijs Dallinga, Stijn Spierings, Branco van den Boomen en de Nederlands-Marokkaanse Zakaria Aboukhlal. Zij stonden allemaal in de basis. Toch kwam de ploeg van Bosz al heel snel op voorsprong door een doelpunt van de Braziliaan Tete.

Toulouse wist in de 1e helft niet te scoren. Wel waren er gele kaarten voor Dallinga (al na 4 minuten) en Aboukhlal. Dallinga werd in de 2e helft dan ook gewisseld, maar zijn ploeg kwam daarin wel op gelijke hoogte. Een poging van Aboukhlal werd nog tegengehouden, maar Rafael Ratao benutte de rebound voor de 1-1. Dat was tevens de eindstand.

Bosz onder druk

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet zo heel veel op. Lyon blijft op een 7e plek staan in Ligue 1, maar daarmee is de club niet tevreden. De Nederlander staat onder druk en een gelijkspel tegen middenmoter Toulouse helpt daar natuurlijk niet aan mee.