Portugal en Spanje doen hun plicht in gezapige Nations League-potjes

Eimert Pruis • 00:37, 10-06-2022 / Laatste Update: 23:53, 11-12-2023

Toplanden Portugal en Spanje hebben geen fout gemaakt in de Nations League. In Groep 2 van League A speelde Portugal thuis tegen Tsjechië. In een zeer eenzijdige wedstrijd wonnen de Portugezen met 2-0. Spanje was een helft lang oppermachtig, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat het bij Zwitserland nog met 1-0 won. Beide duels waren nogal gezapig. Iedereen is toe aan vakantie.

In Lissabon nam Portugal het op tegen het geduchte Tsjechië. De Tsjechen versloegen eerder Zwitserland (2-1) en hielden een punt over aan het treffen met Spanje (2-2). Portugal, de 1e winnaar van de Nations League, was dus gewaarschuwd.

City-aanval en Valencia-treffer beslissen het in Lissabon

Tsjechië liet alleen weinig zien van die eerste 2 duels in Groep 2. Portugal speelde met de tegenstander en bij rust was het al beslist via een heerlijke goal van João Cancelo. De (aanvallende) verdediger van Manchester City kreeg de bal van zijn ploeggenoot bij City Bernardo Silva. Cancelo haalde loeihard uit. Even later was Gonçalo Guedes (Valencia) het eindstation van een Portugese aanval. Hij schoot de bal netjes in de hoek.

Sarabia bedankt Marcos Llorente voor diens puike voorzet

Zwitserland wordt gek van tikkend Spanje

In Genève tikte Spanje Zwitserland de 1e helft helemaal hoorndol. Het was een klein wondertje dat het slechts bij 0-1 bleef door een intikkertje van Pablo Sarabia. In de 2e helft drong Zwitserland eindelijk aan en kreeg het ook enkele kansen. Gescoord werd er verder niet meer.

Zwitsers woest op Gözübüyük

De Nederlandse Serdar Gözübüyük kreeg nog heel Zwitserland over zich heen bij het laatste fluitsignaal. Volgens de Zwitsers had hij nog minstens een minuut extra speeltijd bij moeten trekken. In ieder geval een corner nog. Maar daar wilde Gözübüyük niets van weten en VAR Danny Makkelie greep ook niet in. Dus kreeg Spanje de 3 punten.

Portugal en Spanje strijden om de groepswinst

En dus gaat Portugal na 3 wedstrijden en 7 punten aan kop in Groep 2 van League A. Spanje volgt met 5 punten. Tsjechië heeft er 4 en Zwitserland wacht nog op een punt. De groepswinnaars van League A spelen in kruisfinales om de Nations League-titel.