Portugal mét bloedende Ronaldo verpulvert Tsjechië en pakt leiding in Nations League-groep

Pim Huberts • 00:48, 25-09-2022 / Laatste Update: 12:17, 07-01-2024

Portugal heeft de leiding gepakt in groep 2 van League A in de Nations League. Cristiano Ronaldo werd een bloedneus geslagen, maar de Portugezen hadden geen enkele moeite met Tsjechië. Diogo Dalot was met 2 treffers de man van de wedstrijd. Einduitslag: 0-4.

De 23-jarige Dalot - spelend voor Manchester United - kreeg een voorzet van Leao die hij achter doelman Tomáš Vaclík wist te krijgen: 0-2. Bruno Fernandes breidde de voorsprong na een lage voorzet uit tot 0-2.

Gemiste penalty

Nét voor rust - een aantal Portugezen was al van het veld gelopen - gaf de VAR nog een penalty aan de Tsjechen. Patrik Schick leek te schrikken van de druk en schoot de bal van 11 meter op de lat: geen doelpunt. Diogo Dalot en invaller Diogo Jota scoorde de doelpunten in de 2e helft.

Dankzij de verliespartij van Spanje tegen Zwitserland pakt Portugal de leiding in de groep. Aankomende dinsdag vechten de Spanjaarden in Portugal om een ticket bij de Final Four.