🎥 | Premier League: Chelsea geeft zege alsnóg weg, Tottenham verspeelt ruime voorsprong

18 maart 2023

Chelsea leek zaterdagmiddag een benauwde maar broodnodige Premier League-zege op Everton binnen te hebben, maar gaf de buit in de slotfase op Stamford Bridge alsnog weg. Ellis Simms bezorgde The Blues via een geweldige sologoal een ongekende kater.


De ploeg van manager Graham Potter begon flitsend aan de wedstrijd: de bal ging vlug rond en het was éigenlijk wachten totdat de defensie van de bezoekers open werd gereten, maar echt in gevaar kwam Everton-keeper Jordan Pickford niet. Nog niet, althans: kort na de pauze brak João Félix alsnog de ban (zie onder), maar lang kon Chelsea niet van die marge genieten vanwege Abdoulaye Doucouré's slimme kopbal die Kepa Arrizabalaga te machtig was (zie eveneens onder).

Goals
Kort voor de gelijkmaker werd Christian Pulisic' treffer nog terecht afgekeurd vanwege buitenspel, al gooide Everton na de goal alsnog figuurlijk de eigen glazen in nadat verdediger James Tarkowski scheids Darren England geen andere keus liet dan de bal op de stip te leggen na vasthouden van de eerstgenoemde. Havertz, 11 meter Spezialist van beroep, zette de klierende Jordan Pickford te kijk voor 2-1.

Uiteindelijk bleek een zet van Everton-manager Sean Dyche alsnog goed voor een resultaat: de voor Idrissa Gueye ingevallen Simms werd gelanceerd door Doucouré en verschalkte Kepa na een grandioze solo en dito afronding met zijn 1e Everton-goal voor 2-2.

Stand van zaken
Everton heeft 26 Premier League-punten en bungelt nog altijd onderaan de competitie. Chelsea staat teleurstellend 10e met 38 punten.

Premier League-uitslagen 18 maart DIK
Aston Villa - Bournemouth 3-0 (1-0): '7 Douglas Luiz, '80 J. Ramsey, '89 Buendía
Brentford - Leicester 1-1 (1-0): '32 M. Jensen, '52 Barnes
Southampton - Tottenham 3-3 (0-1): '45+1 Porro, '46 C. Adams, '65 Kane, '74 Perisic, '77 Walcott, '93 W-Prowse (p.)
Wolves - Leeds 2-4 (0-1): '6 Harrison, '49 Ayling, '62 Kristensen, '65 Jonny, '73 Cunha, 90+7 Rodrigo