PSG neemt het zonder de meeste Zuid-Amerikanen op tegen Angers: dé kans voor Wijnaldum?

15 oktober 2021

Pro Shots

Paris Saint-Germain speelt vrijdagavond tegen Angers. Donderdag- op vrijdagnacht (Nederlandse tijd) werd er nog een Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatieronde afgewerkt, dus een paar grote namen zullen niet meedoen bij PSG. Ondertussen vecht Georginio Wijnaldum keihard voor een plek in de basis. Is dit hét moment voor de Nederlander?


Deze 5 spelers kwamen vannacht nog in actie: Marquinhos, Leandro Paredes, Neymar, Lionel Messi en Angel di Maria. Vooral de afwezigheid van Paredes klinkt nice voor Wijnaldum, ware het niet dat Paredes ook pas 2 potjes in actie kwam dit seizoen (in de competitie).

Toch mag de Nederlander blijven hopen. Mogelijk wordt de afwezigheid van Marquinhos achterin opgevangen door een middenvelder, waardoor een plekje vrijkomt in het middenrif. Danilo Pereira zou dat bijvoorbeeld kunnen doen. Anderzijds heeft PSG met Abdou Diallo en Thilo Kehrer 2 prima reserves.

Voorin mist PSG Neymar, Messi én Di Maria. Grote ster Kylian Mbappé is er wel, evenals Mauro Icardi. De Argentijn werd namelijk niet geselecteerd voor zijn land. Wijnaldum zou in theorie ingezet kunnen worden als hangende buitenspeler.

Wijnaldum begon als basisspeler bij PSG, maar is nu voornamelijk invaller. De wedstrijd PSG - Angers is vrijdagavond om 21:00 uur.