🎥 | PSV verslaat Bodø/Glimt in de Europa League, maar is geen groepswinnaar

Joris Kaper • 23:54, 03-11-2022 / Laatste Update: 23:04, 11-12-2023

PSV heeft ook de laatste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. De Eindhovenaren versloegen Bodø/Glimt verdiend met 2-1. PSV eindigt in groep A als 2e, omdat ook Arsenal won (1-0 van FC Zürich). PSV moet daardoor na de winter een tussenronde spelen in het Europese toernooi.

Ruud van Nistelrooij had zijn ploeg flink omgegooid en kregen er een hoop basisspelers rust, ongetwijfeld met het oog op het duel tegen Ajax komende zondag. Zo stonden onder meer Joël Drommel, Ki-Jana Hoever, Johan Bakayoko, Fredrik Oppegard en Richard Ledezma in de basis.

Na 40 seconden had PSV al bijna een 1e goal te pakken via Richard Ledezma, maar de middenvelder wist het net niet te vinden. In het vervolg golfde het spel op en neer, zonder dat het tot grote kansen leidde voor beide ploegen. Ondertussen had in het andere groepsduel Arsenal gescoord tegen FC Zürich, dus met die stand maakte het resultaat voor PSV niks meer uit.

Toch kwam PSV in de 36e minuut op voorsprong. Luuk de Jong kopte een voorzet door, Hoever kopte vervolgens via een Bodø-speler binnen. 0-1 was tevens de ruststand.

Na rust nam PSV opnieuw het initiatief en dat leidde in de 53e minuut tot de 0-2. Ledezma gaf een pass op de ingevallen El Ghazi, die Bakayoko een niet te missen kans gaf. De aanvaller schoot de 0-2 binnen en had daarmee ook zijn 1e Europese goal te pakken.

Late tegentreffer

Bodø/Glimt probeerde daarna op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer, maar had het vizier niet op scherp. Ondertussen loerde PSV op de counter, waarbij Madueke een 100% kans kreeg, maar in de handen van de keeper schoot. De Noren drongen nog wel aan, maar wisten alleen in de laatste seconden van de wedstrijd nog tegen te scoren via Nino Zugelj.

Arsenal groepswinnaar

Omdat Arsenal van FC Zürich won, zijn de Engelsen groepswinnaar met 15 punten uit 6 duels. PSV is 2e met 13 punten en zal daarom na de winterstop een tussenronde moeten spelen. Dat doet het tegen een club die in de groepsfase van de Champions League als 3e is geëindigd.