Rangers-speler Glen Kamara lacht om schorsing Ondrej Kudela: ‘Maar 10 wedstrijden?’

15 april 2021

Als het aan Rangers FC-speler Glen Kamara ligt, werd Ondrej Kudela van Slavia Praag veel zwaarder geschorst voor zijn racistische teksten. Woensdag kreeg hij 10 duels schorsing na zijn uitlatingen in het Europa League-duel tussen beide ploegen op 18 maart.


Zijn advocaat Aamer Anwar nam donderdag geen blad voor de maand. Op sociale media en tegen de BBC ging hij dan ook helemaal los. 10 potjes vinden beide mannen veel te weinig.

'Flinke' straf is nodig
"Spelers verwachten van de autoriteiten dat ze krachtige maatregelen nemen. De UEFA had minimaal een schorsing van een jaar moeten opleggen in plaats van deze symbolische 10 wedstrijden", zei Anwar donderdag namens Kamara.

"Er had een veel sterkere boodschap afgegeven moeten worden, als teken dat dit weerzinwekkende gedrag niet wordt getolereerd." De 25-jarige Kamara kreeg zelf een schorsing van 3 duels, omdat hij Kudela na de Europa League-wedstrijd tussen Rangers en Slavia Praag op 18 maart in de spelerstunnel te lijf ging.

Teleurstelling
"De schorsing van Kudela rechtvaardigt in ieder geval de positie van Glen", ging Anwar verder. "Hij wordt een leugenaar genoemd, maar is het onderwerp geweest in een vreselijke rel. Hij is teleurgesteld dat Kudela een minimale straf heeft gehad van de UEFA." Kudela, 8-voudig international van Tsjechië, heeft zelf altijd ontkend.