FC Salzburg sleept na aanvallende wissels punt uit het vuur bij zwalkend Chelsea

Getty

Jeroen Rooseboom • 00:57, 15-09-2022 / Laatste Update: 08:02, 12-12-2023

Ondanks een stormachtig begin is het kersverse trainer Graham Potter en zijn Chelsea niet gelukt om te winnen van FC Salzburg. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Potter mocht gelijk flink aan de bak tijdens zijn 1e wedstrijd als trainer van Chelsea. Hij nam de taken over van Thomas Tuchel, die na het verlies tegen Dinamo Zagreb de laan uit werd gestuurd. Chelsea begon ook vol overtuiging aan de wedstrijd. De ploeg produceerde in de eerste helft maar liefst 10 schoten, maar daarvan ging er slechts 1 op doel.

De grootste kans was er voor Mason Mount, maar een rebound was niet aan hem besteed. Zijn schot ging naast. Salzburg kon er erg weinig tegenover stellen op Stamford Bridge. Het was eigenlijk een wonder dat het bij rust nog 0-0 stond.

Raheem Sterling

Kort na rust lukte het Chelsea eindelijk wat de hele eerste helft niet lukte. Raheem Sterling plaatste de bal keurig in de rachterhoek, op aangeven van Mount.

Daarna besloot Salzburg trainer-Matthias Jaissle aanvallend te wisselen en dat pakte goed uit. De Oostenrijkers waren veel beter in staat om Chelsea naar achteren te drukken en in de 75 minuut kon Noah Okafor de gelijkmaker binnenwerken.

Chelsea slaagde er daarna niet meer in om groot gevaar te stichten rond het doel van Salzburg. Daardoor bleven de 2 ploegen steken op 1-1 en daar schieten ze allebei weinig mee op. Salzburg heeft nu 2 punten en Chelsea slechts 1 schamel puntje. De Londenaren staan onderaan in groep E.

AC Milan - Dinamo Zagreb

Eerder op de avond speelden in groep E AC Milan en Dinamo Zagreb tegenover elkaar. Check hier het verslag met alle doelpunten!