Ronald Koeman schrikt niet van namenlijst opvolger in Spaanse kranten: ‘Ik lees niets’

25 september 2021

Getty Images
Ronald Koeman

Ronald Koeman is niet onder de indruk van de namenlijst die rondgaat in Spaanse media over de trainer die hem moet opvolgen bij FC Barcelona. De Nederlandse coach weet hoe het gaat. "Ik weet van de geruchten, dat er namen genoemd worden die mij kunnen vervangen. Ik lees alleen niets", zei Koeman bij de persconferentie.


Bij de persbijeenkomst blikt Koeman vooruit op de pot tegen Levante. Bij puntenverlies is het wel zo goed als zeker dat hij de laan wordt uitgebonjourd. Ook bij een overwinning is een adios nog niet uitgesloten. Spaanse media weten het allang zeker en Xavi is de nummer 1 kandidaat om Koeman op te volgen. Gekscherend wordt her en der ook Erik ten Hag genoemd, maar dat is niet heel serieus te nemen want de ene Nederlander met de andere vervangen zien de socios niet zitten.

Koeman werkt ondertussen stoïcijns door, al is hij wel wat geïrriteerder de laatste tijd. "Ik probeer geen energie te verspillen aan dingen waar ik geen controle op heb", laat hij weten. Koeman moet zich zondag trouwens verbijten op de tribune van Camp Nou. De coach kreeg rood in de afgelopen wedstrijd tegen Cadiz.

Voorzitter mag mening geven en Ansu Fati is terug
Het ging ook nog even bij de persco over voorzitter Joan Laporta. De man die niet weg te slaan is in de media en flinke kritiek heeft op het spel van Barcelona. "De voorzitter is de belangrijkste persoon binnen de club. Hij mag spreken en zijn mening geven. Verder heb ik er geen mening over."

Er was ook nog goed nieuws voor Koeman. De trainer kan zondag weer een beroep doen op Ansu Fati. Het toptalent stond lange tijd buitenspel vanwege een blessure en is nu weer fit. De aanvallende impuls kan Koeman goed gebruiken, vooral voorin stokt het de laatste tijd bij Barcelona.