🎥 | Schade, aber... SENSATIE! Noord-Macedonië verslaat Duitsland op z'n Duits

Trevor Wagener • 01:00, 01-04-2021 / Laatste Update: 20:00, 04-01-2024

Oeps, Duitsland... wat een blamage! Onze buren zijn in de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar lelijk onderuit gegaan tegen Noord-Macedonië. Die ploeg is komende zomer tegenstander van Oranje in de groepsfase van het EK. Het duel eindigde dramatisch in 1-2.

Het is pas de 4e nederlaag ooit voor 'Die Mannschaft' in de WK-kwalificatie. De laatste keer dat zij verloren in de WK-kwalificatie, was in 2001. Toen kreeg Duitsland op eigen veld een pak rammel van Engeland: 1-5.

Namens Noord-Macedonië Eljif Elmas maakte in de 85ste minuut de winnende goal namens Noord-Macedonië. De levende legende en nog altijd scorende Goran Pandev had de bezoekers vlak voor rust al op voorsprong gezet.

Iel-kay

De eveneens in een gestoord goede vorm verkerende Ilkay Gündogan schoot Duitsland vanaf 11 meter nog wel langszij in de 63ste minuut, maar door de treffer van Elmas ging de zege dus naar Noord-Macedonië, de nummer 65 van de FIFA-ranking.

Duitsland staat 13de op die ranglijst en heeft met Gündogan de man in vorm in de selectie. Het was alweer zijn 14e goal voor club en land van dit kalenderjaar... het is pas eind maart!