Scheids die Europa League-finale fluit heeft voor deze club een seizoenskaart

31 mei 2023

Getty Images

Woensdagavond is de Europa League-finale tussen AS Roma en Sevilla (check hier de tv-gids). De scheids is Anthony Taylor.


De 44-jarige Taylor komt uit Manchester en heeft enorm veel ervaring in de Premier League. Hij debuteerde in februari 2010 en de teller staat inmiddels op dik 330 duels. Daarnaast fluit hij regelmatig in de Champions League. Ook was hij de ref bij de finale van de Nations League in 2021.

Dit is kortom een man die veel topduels van héél dichtbij ziet. Toch heeft hij er ook nog behoefte aan om een wedstrijd vanaf de tribunes te zien. En dan het liefst geen topduels.

Altrincham
Zijn favoriete club is namelijk Altrincham. Al sinds zijn jonge jaren support hij dat team uit de gelijknamige plaats, in Greater Manchester. De club komt uit in de National League, het 5e niveau van de Engelse voetbalpiramide. Hij heeft een seizoenskaart.

Rood of blauw?
Clubvoorzitter Grahame Rowley vertelt dit aan The Athletic: "In deze regio vragen mensen aan elkaar of je Rood of Blauw bent". Kortom: ben je voor Manchester United of Manchester City?

"Maar Taylor is een voorvechter voor lagere competities. Hij verdient daar waardering voor, niet kritiek."