🎥 | Schmidt en Benfica houden PSG met beide benen op de grond

Getty

Jeroen Rooseboom • 01:11, 06-10-2022 / Laatste Update: 18:20, 07-01-2024

Benfica en Paris Saint-Germain hebben vanavond de punten gedeeld in het Estádio da Luz in Lissabon. Daarmee komen beide ploegen nu op 7 punten in groep H.

Het was Paris Saint-Germain wat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Tot de goal van Lionel Messi in de 22e minuut was het namelijk de ploeg van Roger Schmidt die constante druk op het doel van Gianluigi Donnarumma uitvoerde. Voor de Argentijn was het zijn 127e goal in de Champions League.

Toch lukte het Benfica vlak voor rust wel om de Italiaanse doelman van PSG te verschalken. Verdediger Danilo kopte de bal ongelukkig in zijn eigen doel.

Keepers

Na rust was het de keeper aan de andere kant die zich onderscheidde. Odisseas Vlachodimos keerde inzet na inzet, vooral tot frustratie van Neymar. De wedstrijd eindigde in 1-1.