Schreuder, Lang, Vormer en Dost juichen! Club Brugge voor 3e keer op rij kampioen van België

Eimert Pruis • 17:23, 15-05-2022 / Laatste Update: 18:59, 07-01-2024

Club Brugge is voor het 3e jaar op rij kampioen van België. De ploeg van de naar Ajax vertrekkende trainer Alfred Schreuder stelde bij FC Antwerp de 18e landstitel veilig: 1-3. Brugge kan niet meer worden bijgehaald door Union Sint-Gillis.

En dat is erg pijnlijk voor Union. De promovendus kende een geweldig jaar waarin het bijna de hele competitie bovenaan stond en nog dik ook. In de Jupiler Pro League gaat na de reguliere competitie echter de punten door de helft en volgen er nog 6 wedstrijden in een kampioenspoule. Daarin won Brugge tot nu toe 4 keer, waaronder 2 keer tegen grote concurrent Union.

Antwerp pakt de voorsprong

Op de Bosuil ging Antwerp nog wel furieus van start. Het leverde de openingstreffer op via Michael Frey. In de 2e helft maakte Brugge alles goed. Basisspeler Noa Lang zag hoe Hans Vanaken een pingel benutte voor 1-1 en dat Jack Hendry een hoekschop binnenkopte voor de Brugse voorsprong. Niet veel later besliste Sargis Adamyan nog de wedstrijd.

Alle Nederlanders deden mee

De Armeense aanvaller werd daarna gewisseld voor Bas Dost. Ook Ruud Vormer kreeg nog een paar minuten speeltijd in de kampioenswedstrijd. Hij verving Lang in de 87e minuut. Daarna was het juichen voor de Nederlanders in het blauwzwart.