Scorende Malen met Dortmund langs Hertha: top 3 in Duitsland op evenveel punten

AFP

Eimert Pruis • 20:37, 19-02-2023 / Laatste Update: 22:45, 11-12-2023

Borussia Dortmund heeft de titelstrijd in de Bundesliga nog even wat mooier gemaakt. Dortmund won met een warempel scorende Donyell Malen van Hertha BSC (4-1) en klom zo naar de 2e plaats. De clubs in de top 3 van Duitsland hebben nu alle drie 43 punten (21 duels).

Malen profiteerde zondag van de blessure van Youssoufa Moukoko en het sparen van Sébastien Haller. Van de afgelopen 5 wedstrijden mocht Malen slechts 1 keer van de bank komen om in te vallen. Deze keer stond hij zowaar in de basis en scoorde hij ook nog. Een rake schuiver zorgde voor zijn 1e treffer in 205 dagen.

Adeyemi raakt geblesseerd bij assist

Karim Adeyemi gaf de assist op het doelpunt van Malen en had Dortmund ook al op 1-0 gezet. De snelle aanvaller raakte geblesseerd bij het geven van die beslissende pass en werd na 35 minuten vervangen. Malen werd later ook vervangen. In de 66e minuut kreeg Haller nog even wat minuten zodat hij met ritme de return van de Champions League kan spelen (tegen Chelsea, stand 1-0).

Reus beslist duel

De ploeg van de Nederlandse aanvallende middenvelder Jean-Paul Boëtius (die 67 minuten speelde) maakte het vlak na rust weer spannend. Marco Reus besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd. Hij was ook al de aangever bij de openingstreffer. Julian Brandt maakte er nog 4-1 van.

Stand bovenin Bundesliga

Bayern München is op doelsaldo koploper in Duitsland. Dortmund staat 2e en nummer 3 Union Berlin zal het meeste balen. Zij profiteerden in tegenstelling tot Dortmund niet van de nederlaag van Bayern (0-0 tegen Schalke 04). Freiburg, waar Mark Flekken keept, volgt op 3 punten van de top 3.