Seizoen zit erop voor Donny van de Beek: middenvelder ManU niet meer in actie door blessure

13 januari 2023

Getty Images
Donny van de Beek

Het seizoen van Donny van de Beek is over. De middenvelder van Manchester United raakte begin dit jaar ernstig geblesseerd door een tackle van oud-Feyenoorder Marcos Senesi in het met 3-0 gewonnen duel met Bournemouth.


Trainer Erik ten Hag bevestigde vrijdag dat Van de Beek dit seizoen niet meer terugkeert in het veld. De Nederlandse coach kan binnenkort wel een andere Nederlander verwelkomen op het trainingsveld. Ten Hag erkende dat de komst van Wout Weghorst héél dichtbij is. De derby of Manchester komt echter te vroeg voor de Nederlandse spits.

Knieblessure
Van de Beek heeft erg veel last van zijn knie, vertelde Ten Hag. "Op de lange termijn ziet het er gelukkig wel goed uit. In augustus is hij weer terug voor de pre-season."

'Vooral teleurstellend voor hem'
"Onze gedachten zijn bij hem. Het is verschrikkelijk als je op zo'n manier je seizoen ziet eindigen. Erg teleurstellend. Voor ons, maar nog meer voor hem."

Van de Beek speelde eindelijk weer wat
Van de Beek startte dit seizoen 6 keer voor United. Dat is al heel wat vaker dan daarvoor. Onder Ten Hag kreeg Van de Beek eindelijk wat speelminuten, maar op 3 januari kwam daar een abrupt einde aan.