🎥 | Sensatie in de maak? Bayern verliest koppositie in de Bundesliga

Noah Hoogenboezem • 21:37, 19-03-2023 / Laatste Update: 09:31, 12-12-2023

Bayern München is al 10 jaar op rij de Duitse kampioen, maar daar kan binnenkort zomaar een eind aan komen. Op bezoek bij Bayer Leverkusen verloor Der Rekordmeister door 2 strafschoppen met 2-1. Door de nederlaag is Borussia Dortmund nu de nieuwe koploper.

De ploeg van Matthijs de Ligt, die de hele wedstrijd speelde, kwam na 20 minuten met wat geluk op voorsprong door een doelpunt van Joshua Kimmich. Kimmich kreeg de bal van Leon Goretzka en zijn schot verdween via het been van een Leverkusen-verdediger in het doel. Bij rust stond die voorsprong nog altijd op het bord.

Penaltycomeback

Na rust draaide Bayer Leverkusen, met Jeremie Frimpong in de basis, de wedstrijd om. Exequiel Palacios schoot 2 keer raak en deed dat 2 keer vanaf 11 meter. Bayern probeerde het nog wel, maar de ploeg van Xabi Alonso hield stand en won met 2-1. Vlak voor tijd viel Mitchel Bakker nog in bij Leverkusen en in de blessuretijd werd Frimpong vervangen door Timothy Fosu-Mensah.

Topper op komst

Bayern verliest door de nederlaag de koppositie aan Borussia Dortmund, dat zaterdag met liefst 6-1 won van FC Köln. Dortmund heeft 53 punten en Bayern volgt met 1 punt minder. Bayern kan na de interlandbreak direct de leiding weer overnemen. Op zaterdag 1 april komt Dortmund namelijk op bezoek in de Allianz Arena in München.