🎥 | Sergiño Dest maakt absolute wereldgoal voor de Verenigde Staten

Bart van der Wijst • 11:14, 14-10-2021 / Laatste Update: 22:40, 05-01-2024

Sergiño Dest keert met een goed gevoel terug bij FC Barcelona. De in Nederland geboren verdediger was afgelopen nacht trefzeker namens de Verenigde Staten tegen Costa Rica. Rechtsback Dest sneed naar binnen en knalde de bal met zijn 'chocoladebeen' in de kruising.

Het betekende de 1-1 na ruim 25 minuten spelen, Keysher Fuller had Costa Rica na 1 minuut al op voorsprong gezet in Ohio. Timothy Weah zorgde met hulp van doelman Leonel Moreira, die ingevallen was voor de geblesseerde Keylor Navas, voor de 2-1 overwinning.

Door de zege blijft 'Team USA' in het spoor van Mexico, dat bovenaan staat in de WK-kwalificatie in Noord-Amerika. De Mexicanen hebben 14 punten na 6 wedstrijden, Amerika heeft er 11 en Canada staat 3e met 10 punten. De top-3 meldt zich volgend jaar voor het WK in Qatar.