🎥 | Serie A: Teun Koopmeiners mist grote kans voor verliezend Atalanta, Roma morst punten

Eimert Pruis • 21:25, 09-11-2022 / Laatste Update: 11:01, 07-01-2024

Het begin van de woensdagavond heeft in de Serie A voor 2 verrassingen gezorgd. Het goed presterende Atalanta Bergamo en AS Roma konden niet winnen bij laagvliegers. Teun Koopmeiners had de gelijkmaker op zijn voet, maar miste. Atalanta verloor daardoor met 2-1 bij Lecce. Roma kwam niet verder dan 1-1 bij Sassuolo.

Bij Atalanta stond Marten de Roon in de basis. Zijn trainer Gian Piero Gasperini had besloten om B-garnituur (met uitzondering van De Roon) in de wei te sturen. Hij werd direct gestraft. Lecce speelde met veel meer passie en kwam in de 1e helft terecht op 2-0. Duvan Zapata zorgde nog voor de aansluiting.

Vreugde bij Lecce, ze winnen voor de 1e keer thuis dit seizoen

De ene Nederlander voor de andere

Gasperini besloot in de rust tactisch te wisselen. Oranje-kandidaat Koopmeiners kwam voor die andere aspirant WK-ganger De Roon. De wat meer aanvallendere middenvelder liet zich gelden aan de bal, maar kon dit niet omzetten in een doelpunt. Hij kwam nog alleen voor de doelman, maar schoot hopeloos over. Andere Nederlander Hans Hateboer bleef op de reservebank

Slechte dag Serie A-topclubs

Zo verloor Atalanta, dat 3e stond in de Serie A, van de nummer 17. Zo slecht deed Roma het niet, maar winnen was bij Sassuolo ook niet het geval. Rick Karsdorp viel in de 65e minuut in. Hij zag zijn spits Tammy Abraham scoren 10 minuten voor tijd. Sassuolo maakte 5 minuten later weer gelijk.

Stand Serie A

Roma klom wel (waarschijnlijk tijdelijk) 1 plaatsje in de ranglijst en staat nu 5e. Atalanta staat nu 4e. Lecce klimt naar de 16e plaats, Sassuolo staat 13e.