Slechte generale voor Ajax-tegenstander Besiktas paar dagen voor cruciaal CL-duel

REUTERS

Eimert Pruis • 10:15, 25-09-2021 / Laatste Update: 09:37, 07-01-2024

Besiktas heeft de laatste wedstrijd voor het duel met Ajax in de Champions League van aanstaande dinsdag verloren. De Turkse landskampioen ging met 2-1 onderuit bij Altay uit Bornova, dat daarmee ook de koppositie in de Süper Lig pakte.

Güven Yalçin had Besiktas vlak na de rust nog wel op voorsprong gebracht. Via de Amsterdammer Leandro Kappel werd het 10 minuten later gelijk. Vlak voor tijd zorgde Daouda Bamba op aangeven van Kappel voor de winnende treffer voor de thuisploeg.

Bij Besiktas moest de Bosniër Miralem Pjanic al na ruim een half uur worden gewisseld. De kampioen van Turkije zag afgelopen week al Rachid Ghezzal en Welington Souza uitvallen door hamstringblessures en bepalende spelers als Michy Batshuayi, Alex Teixeira, Domagoj Vida, Georges-Kévin Nkoudou en Mehmet Topal zijn ook al geblesseerd.